Παρεχόμενες Υπηρεσίες

HORIZON, Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Το Τεστ Επαγγελματικών Ενδιαφερόντων HORIZON είναι ένα ευρύ ψυχομετρικό εργαλείο που κατασκευάστηκε στη χώρα μας για τη μέτρηση των επαγγελματικών ενδιαφερόντων των Ελλήνων μαθητών και φοιτητών.
Το συγκεκριμένο τεστ αποτελεί ένα πολύ χρηστικό εργαλείο για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας. Παράλληλα, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βοήθημα σε όλους όσοι εμπλέκονται με την επιλογή σπουδών ή επαγγέλματος ενός ατόμου είτε άμεσα (οι ίδιοι οι μαθητές) είτε έμμεσα (γονείς, καθηγητές, σύμβουλοι κτλ). Το ερωτηματολόγιο αυτό μπορεί να βοηθήσει τους ενδιαφερόμενους να αποσαφηνίσουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα, να δουν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με αυτά και να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή σπουδών για να πετύχουν τη δραστηριοποίησή τους στον τομέα που πραγματικά ικανοποιεί τα ενδιαφέροντά τους

ΠΑΜΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ
Το βιβλίο «ΠΑΜΕ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια αναλυτικής παρουσίασης όλων των τμημάτων του ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ και σύνδεσής τους με την αγορά εργασίας. Το βιβλίο – οδηγός σπουδών απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, σε φοιτητές, σε γονείς αλλά και καθηγητές που επιθυμούν να βοηθήσουν τους νέους, παρέχοντας έγκυρες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Το «ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΖΕΥΞΗ» και η «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας» στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους μαθητές να κάνουν τις σωστές επιλογές για τις σπουδές τους, διοργανώνουν κάθε χρόνο με απόλυτη επιτυχία την εκδήλωση «Ημέρα Σταδιοδρομίας»

Η εκδήλωση έχει τη μορφή τρίωρου σεμιναρίου, με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς επιλέγω κατεύθυνση

  • Πώς επιλέγω ειδικό μάθημα και επιστημονικά πεδία

  • Πώς επιλέγω σχολή

  • Αλλαγές και ίδρυση νέων τμημάτων

  • Ανάλυση προγράμματος σπουδών των σχολών

  • Προοπτικές της κάθε σχολής

  • Τάσεις της αγοράς εργασίας

  • Επαγγελματικά δικαιώματα σχολών

  • Μεταπτυχιακά προγράμματα

  • Συζήτηση με επαγγελματίες


ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στο φροντιστήριο ΣΥΖΕΥΞΗ ο κάθε μαθητής/τρια αντιμετωπίζεται σαν ξεχωριστή μονάδα, προσπαθώντας έτσι να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό το λόγο όπου κρίνεται απαραίτητο γίνονται ενισχυτικά δωρεάν μαθήματα είτε ανά μαθητή είτε και ανά τμήμα.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ

Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών της Γ’ Λυκείου είναι μια κορυφαία στιγμή της ζωής τους. Με τη βοήθεια του προγράμματος «ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ» στηρίζουμε τους μαθητές μας με τις απαραίτητες πληροφορίες και συνολικά την ενημέρωση που χρειάζεται.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Με τη βοήθεια του προγράμματος Advanced Timetable της εταιρίας ΕΠΑΦΟΣ δημιουργούμε εύκολα και γρήγορα το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθητών, όλων των τάξεων Γυμνασίου - Λυκείου και ΕΠΑ.Λ, προσαρμόζοντάς το στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή και μαθήτριας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, για να διασφαλίσουμε την ομαλή πορεία και την υψηλή επίδοση τους, διοργανώνοντας εκτός διδακτικού ωραρίου, ενημερώσεις γονέων με την παρουσία όλων των καθηγητών του φροντιστηρίου μας.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Προγραμματίζουμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα εβδομαδιαία διαγωνίσματα των μαθητών, τα οποία αποτελούν άσκηση στρατηγικής και ψυχολογικής προετοιμασίας ενόψει των τελικών εξετάσεων.
Από το 2003 συμμετέχουμε στις εξετάσεις προσομοίωσης της ΟΕΦΕ, με απόλυτη επιτυχία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ

Παρέχουμε δωρεάν σημειώσεις και βιβλία για όλα τα μαθήματα, όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.