Η Πορεία του Φροντιστηρίου

Το φροντιστήριο Σύζευξη ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάϊο του 1999 σε έναν διαφορετικό χώρο από τον σημερινό, με μόλις 3 αίθουσες διδασκαλίας και στόχο τότε να μπορέσουμε να κάνουμε επάγγελμα αυτό που αγαπάμε, έτσι όπως εμείς το φανταζόμασταν. Στα 20 αυτά χρόνια ο μαθητικός κόσμος του Πειραιά μας εμπιστεύτηκε σημειώνοντας κάθε χρόνο ανοδική πορεία, χωρίς να ακολουθήσουμε το ρεύμα της εποχής, με συνεργασίες ή άλλα παραρτήματα καθώς αυτό θα ήταν σε αντίθεση με την αρχική μας πρόθεση. Παραμένουμε και θα παραμείνουμε ένα φροντιστήριο της πόλης μας, το οποίο είναι δίπλα στο μαθητή σαν οικογένεια, με αληθινό ενδιαφέρον, όπως είναι άλλωστε και πολλά άλλα φροντιστήρια στην περιοχή μας και όχι μόνο.

Σήμερα το φροντιστήριο στεγάζεται σε ένα αυτοτελές κτίριο στη γωνία των οδών Γ. Θεοτόκη και Κανάρη στον Πειραιά, σε ένα χώρο με συνολικά 11 αίθουσες, έχοντας τη δυνατότητα στους ενιαίους χώρους που διαθέτει τη διεξαγωγή ομιλιών ή και σεμιναρίων.

Από το Μάιο του 2009 σε συνεργασία με την εταιρία ORIENTUM διεξάγουμε κάθε χρόνο την ΗΜΕΡΑ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ , με ελεύθερη είσοδο για όλους, σε κάποιον από τους κατάλληλους χώρους που υπάρχουν στην πόλη μας, όπως η αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου, ο κινηματογράφος ΣΙΝΕΑΚ, ο κινηματογράφος Ζέα κ.ά.

Από το Δεκέμβριο του 2010 προσφέρουμε δωρεάν σε όλους τους μαθητές του Λυκείου το βιβλίο «Πάμε Πανεπιστήμιο», ανανεωμένο κάθε χρόνο, ένα απαραίτητο εργαλείο για τους μαθητές, είτε είναι τελειόφοιτοι και καλούνται να επιλέξουν σχολές, είτε μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου οι οποίοι πρέπει να επιλέξουν ομάδα προσανατολισμού και μαθήματα.

Από την ίδια χρονιά προσφέρουμε επίσης δωρεάν τη δυνατότητα, όλα τα παιδιά του Λυκείου, να κάνουν το τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων HORIZON το οποίο σε συνδυασμό με το βιβλίο «Πάμε Πανεπιστήμιο», έχει βοηθήσει εκατοντάδες παιδιά να κάνουν τις σωστές επιλογές.

Η επιτυχία και η αποδοχή της εκπαιδευτικής μας δομής, δεν ήταν κάτι ξαφνικό ούτε συνέβη αναπάντεχα. Είναι αποτέλεσμα της επιμονής και του επαγγελματισμού που διακρίνει όλους τους συναδέλφους καθηγητές που εργάζονται στο φροντιστήριο όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπιστοσύνη του κόσμου, μας επιβάλει να βάζουμε στόχους για την πρόοδο των παιδιών μας όλο και ψηλότερα, και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε…